shutterstock_541126144.jpg

Festari-info

 

Ikävöitkö Italian maisemia, pieniä kyliä ja kujia, taivaallista viiniä ja ruokaa, välitöntä tunnelmaa? Tule nauttimaan festivaaleista koko perheen voimin! Festarialueelle on vapaa pääsy perjantai iltapäivästä aina sunnuntai iltaan saakka.

 

Oletko kauppias tai ravintoloitsija ja etsit uusia yhteistyökumppaneita? Olemme varanneet perjantai aamupäivän B2B-mahdollisuuksista kiinnostuneille kutsuvieraille. Mikäli haluaisit osallistua perjantain kutsuvierastapahtumaan, ota meihin yhteyttä!

 heinäkuuta 2022

Funfair logo
Couple at the Cheese Stand

Aukiolo

Vapaa sisäänpääsy:

Perjantai 11-22

Lauantai 11-22
Sunnuntai 11-22

Egg Hunting

Little Italy -kartta

Sijainti

IT.PNG

Julkaisemme myöhemmin tapahtuma-alueen kartan.

Näin saavut tapahtuma-alueelle

Festarialue sijaitsee Helsingin Kaisaniemen puistossa alueen sydämessä ja se on helposti saavutettavissa niin julkisilla kuin esimerkiksi kaupunkipyörilläkin. Suosittelemmekin vahvasti paikallesaapumista julkisilla liikennevälineillä.

Julkinen liikenne:

Lähin metroasema on Kalasataman asemas (350m), mutta myös Sörnäisen metroasemalta on lyhyt matka (1,2km) Suvilahteen. Lähimmät bussipysäkit ovat Suvilahden pysäkki, Tynnyrintekijänkadun pysäkki ja Kalasataman pysäkki. Reitit ja aikataulut löytyvät kätevästi Helsingin seudun liikenteen reittioppaasta.

Kaupunkipyörällä:

Lähimmät kaupunkipyöräasemat ovat Kalasataman metroasemalla ja Sörnäisten rantatiellä. Suvilahteen on mahdollista saapua myös omalla polkupyörällä, mutta käytössämme ei ole omaa pyöräparkkia.

 

Omalla autolla:

Lähin parkkihalli on Redin pysäköintihalli. Pysäköinti Redissä maksaa 1,40e / 30 minuuttia, vuorokausi on 30€

Taksilla:

Suvilahden alueelle voi tulla myös taksilla. Esimerkiksi Cirkon eteen on helppo tilata taksi osoitteella Kaasutehtaankatu 1. Lähin taksitolppa on Kalasatamassa, osoitteessa Työpajankatu 13. Tiivistämöltä taksitolpalle on 500 metrin matka.

Invaparkkipaikat:

Suvilahden festivaalialueen pääsisäänkäynnin edessä, osoitteessa Sörnäistenrantatie 22, on invaparkkipaikkoja. Paikalla on liikenteenohjaaja, joka avustaa pysäköimisessä.

Festivaalialueelle on yksi sisäänkäynti, joka sijaitsee osoitteessa Sörnäistenrantatie 22. Festivaaleille on vapaa pääsy, mutta portilla tarkistamme turvallisuussyistä reput ja laukut. 

Festivaalialue on esteetön ja alueella sijaitsee useita inva-wc:itä sekä penkkejä ja pöytiä, jossa voi levähtää.

Huomaa festivaalialueelle saapuessa:

Vain 1 muovinen vesipullo/festivaalikävijä

Festivaalialueelle voit tuoda yhden muovisen vesipullon per henkilö. Lisää vettä ja muita juomia saa ostettua festivaalialueelta. Käsienpesupisteiden vesi ei ole tarkoitettu juomakäyttöön. 

Pääsisäänkäynnillä on narikka 

Pääsisäänkäynnillä sijaitsevaan maksulliseen narikkaan (4€) voit jättää reput ja laukut, joissa on esimerkiksi pulloja.

Ei omia alkoholijuomia tai ruokaa festivaalialueelle

Omien alkoholijuomien tuonti festivaalialueelle on ehdottomasti kielletty. Omien ruokatuotteiden tuonti on sallittua vain esimerkiksi sairaudesta johtuvissa erityistapauksissa.

Ei lasipulloja tai sateenvarjoja festivaalialueelle

Ainoastaan muoviset vesipullot, 1 per festivaalikävijä, ovat sallittuja. Myös sateenvarjon tuontifestivaalialueelle on kielletty.

Noudatamme festivaalijärjestelyissä THL:n koronavirukseen liittyvää ohjeistusta. 

Luethan ohjeet tarkkaan alta. Lisäksi festivaaleilla löydät ohjejulisteita muun muassa käsihygieniaan ja turvaväleihin liittyen. Asiasta kuulutetaan festivaalialueella tunnin välein.

Festivaalialue on esteetön

Festivaalialueella voi liikkua esteettömästi. Alueelta löytyy useita inva-wc:itä sekä tuoleja ja penkkejä, joissa levähtää.

Info-pisteeltä ja järjestyksenvalvojilta apua kysymyksiin

Sisäänkäynnin lähettyvillä sijaitsee info-piste, josta saa neuvoa mihin tahansa mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös järjestyksenvalvojat sekä festivaalin henkilökunta ovat jatkuvasti valmiina ohjeistamaan ja vastaamaan festivaalikävijöiden kysymyksiin.

Ensiapu ja poistumistilanteet

Festivaalialueella sijaitsee ensiapupiste, joka auttaa tarvittaessa. Ensiapupisteen sijanti on merkitty alueella selkeästi ja löydät sen myös pian sivuille päivittyvästä festivaalualueen kartasta. Poistumistilanteissa festivaalin henkilökunta ohjeistaa festivaalikävijöitä toimimaan pelastussuunnitelman mukaisesti.

Myös koirat ovat tervetulleita!

Festivaalialueelle voi tuoda myös koiria. Huomioithan kuitenkin, että festivaaleilla on paljon hulinaa ja kovia ääniä. Omistajan tehtävä on huolehtia lemmikkinsä hyvästä käytöksestä.

Miten huolehdimme turvallisuudesta poikkeustilanteessa?

Festivaalin turvallisuusjärjestelyissä auttaa Suvilahden laaja, yli 15 000km² festivaalialue, jossa turvavälejä riittäviä turvavälejä helppo noudattaa. Myös pitkät aukioloajat mahdollistavat, ettei suuria ihmismassoja saavu paikalle kerralla. 

Festivaalialueella on käytössä useita kymmeniä käsidesipisteitä sekä mahdollisuus käsienpesuun. Kaikki henkilökuntamme jäsenet pitävät koko festivaalin ajan kasvomaskia ja suosittelemme samaa myös festivaalikävijöille.

 

Little Italy festivaalin koronaohjeistus

Saavu paikalle vain terveenä.

Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita tai tiedät olevasi altistunut, älä tule paikalle

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä

Muista noudattaa turvavälejä

Desifioithan kätesi jo festivaalialueelle saapuessa

Huolehdi muutenkin riittävästä käsihygieniasta.

Sisäänkäynti ja turvasäännökset